ZOUT exposeert "Hoe Texelse gebeurtenissen kunnen inspireren"

De Kunsthal ZOUT, aan de Schilderweg 194, Den Burg, Texel

October 16th, 2017 untill October 29th, 2017

" Hoe Texelse gebeurtenissen kunnen inspireren" is de titel van de expositie waarmee zij Zout Texel heeft uitgenodigd een fascinatie, emotie of visie, verbonden aan een bijzondere aangelegenheid op het eiland, om te zetten in nieuwe werk. En nieuw werk is er gemaakt, schilderijen, foto’s, tekeningen, installaties en verhalen zullen er te zien zijn, geïnspireerd op een specifieke gebeurtenis die op Texel heeft plaats gevonden; Ceres, toerisme, de wind als inspiratiebron, hoe de Texelse samenleving reageert op nieuwkomers, persoonlijke gebeurtenissen zoals de fiets van een vader verwerkt in een installatie, en meer. De bezoeker wordt een wervelende tocht aangeboden langs bijzondere dagelijkse-, historische- en nieuwe Texelse gebeurtenissen.

In de categorie historische Texelse gebeurtenissen is ervoor gekozen het nieuwe werk van de leden te complementeren met een ets van de bekende Texelse kunstenares Souwtje de Wijn (1888-1969), beschikbaar gesteld door galerie Klif Art. Tijdens de opening zal een verhalenverteller voorvallen verbonden aan het eiland ten gehore brengen.

Zout Texel en gast curator Yanthe van Nek werken er hard aan de bezoeker tijdens de expositie mee te nemen op een fascinerende en inspirerende tocht langs Texelse voorvallen.